Μαρτίου 24, 2009

«ΑΛΤ» ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ!


ΠΡΟΣΟΧΗ! Αριστερό-δεξί, αριστερό-δεξί, αριστερό-δεξί...

Μαθητές παραταγμένοι, ντυμένοι ομοιόμορφα. Βαδίζουν σαν στρατιώτες. Παντού γύρω ελληνικές σημαίες, ενώ στο βάθος ακούγεται ο εθνικός ύμνος.

Δεν είναι τυχαίο πως οι μαθητικές παρελάσεις θυμίζουν ανελεύθερα καθεστώτα. Έχουν τις ρίζες του στη δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά, οποίος πρώτος καθιέρωσε τον «θεσμό» αυτό. Θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να πλάσσει μια πειθαρχημένη και υπάκουη νεολαία.

Τον ίδιο ακριβώς σκοπό έχουν και οι μαθητικές παρελάσεις του σήμερα. Είναι μέσο που χρησιμοποιεί ο εκπαιδευτικός μηχανισμός για να ελέγξει τους μαθητές. Να μας κάνει να υπακούμε σε διαταγές χωρίς αντίρρηση. Να δεχόμαστε την αυταρχική συμπεριφορά χωρίς διαμαρτυρία. Να γίνουμε ομοιόμορφα στρατιωτάκια με το κεφάλι πάντα σκυμμένο σε κάθε λογής εξουσία.

Αυτό πλέον δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε! Έχει έρθει προ πολλού η ώρα για την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων! Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν οι μόνες δύο ευρωπαϊκές χώρες που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να διατηρούν τον «θεσμό» αυτό στα σχολεία.


· Βαδίζουμε στον δρόμο του Δεκέμβρη των αγωνιζόμενων μαθητών και την νεολαίας, για ένα σχολείο που απελευθερώνει και δεν κάνει διακρίσεις.

· Παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό!

· Για την αλληλεγγύη των λαών απέναντι στην δικτατορία της αγοράς και των κερδών!

· Για την κατάργηση της μεταξικής επινόησης των μαθητικών παρελάσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: