Αυγούστου 06, 2009

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας Συνασπισμού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη


Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα βρίσκεται από σήμερα αντιπροσωπεία της Νεολαίας Συνασπισμού αποδεχόμενη πρόσκληση συμμετοχής στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της Νεολαίας του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης. Τις πέντε αυτές ημέρες θα δοθεί η ευκαιρία για πλήθος συναντήσεων και συζητήσεων με πολιτικές οργανώσεις και κόμματα της παλαιστινιακής αριστεράς, με αντιπολεμικά κινήματα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ. Η νεολαία Συνασπισμού βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης, του παλαιστινιακού λαού και στον αγώνα του για δίκαιη και αξιοπρεπή λύση στο παλαιστινιακό. Στην αποστολή αλληλεγγύης θα συμμετέχουν η Μαρία Συράκου, μέλος του ΚΣ και της επιτροπής διεθνών της οργάνωσης και η Κλεονίκη Αλεξοπούλου από την ΠΚ Μεταπτυχιακών.

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Θερινό Πανεπιστήμιο του ΚΕΑ


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου, οι εργασίες του 4ου Θερινού Πανεπιστημίου του Κόμματος Ευρωπαικής Αριστεράς στη Βαλένθια της Ισπανίας. Δίνεται η ευκαιρία σε δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες από όλη την Ευρώπη να συζητήσουν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης εν μέσω οικονομικής κρίσης, θέματα δικαιωμάτων, μετανάστευσης, εργασίας, μέσα απο το πρίσμα των συμπερασμάτων απο τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη αξία αποκτούν και οι θεματικές για την αριστερά και τον προσανατολισμό της και η θεματική ενότητα για την Λατινική Αμερική και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.

Επιπλέον, ως Νεολαία Συνασπισμού θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με τις οργανώσεις νεολαίας των κομμάτων της Ευρωπαικής Αριστεράς, με ανταλλαγή εμπειριών για τη δράση και τις πολιτικές παρεμβάσεις μας, αλλά και την επιδίωξη για τον κοινό βηματισμό των οργανώσεών μας σε ευρωπαικό επίπεδο, στα πλαίσια της διεθνιστικής μας αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα που δίνουμε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό. Η οργάνωσή μας εκπροσωπείται απο τα μέλη του ΚΣ και της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Γιώργο Καρατσιουμπάνη και Ζήση Ζάννα και την Μαρία Ιωαννίδου, μέλους της Π.Κ Μυτιλήνης. Οι εργασίες θα λήξουν την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Νεολαίας Συνασπισμού
24/07/2009