Αυγούστου 26, 2009

Ανακοίνωση για την απελευθέρωση του Θ.Ηλιόπουλου

Από τις 10 Ιουλίου, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο τελευταίος κρατούμενος της εξέγερσης του Δεκέμβρη που βρίσκεται έγκλειστος από τις 22 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να υπερασπιστεί την αθωότητα και την ελευθερία του κατερχόμενος σε απεργία πείνας.

Αιτία, η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να παρατείνει την προφυλάκισή του για άλλους έξι μήνες, να μετατρέψει δηλαδή την προφυλάκιση σε ποινή, σε μια …δημιουργική αναθεώρηση του κράτους δικαίου και κατ’εφαρμογή μιας αντίληψης που αδιαφορεί τόσο για το τεκμήριο αθωότητας ενός νέου ανθρώπου, όσο πλέον και για τη ζωή του.

Η κράτηση ενός νέου ανθρώπου, που δηλώνει αθώος, για δεκατρείς (!) μήνες είναι παράνομη και σκανδαλώδης, όσο και το γεγονός ότι μέχρι πρότινος οι Αρχές αρνούνταν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο εκτός φυλακών, με το σκεπτικό ότι, οι σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του που βεβαίωναν από τις αρχές Αυγούστου οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν, ήταν «απλώς» αποτέλεσμα της απεργίας πείνας, που δεν είχε παρά να διακόψει.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος διανύει πλέον την έβδομη εβδομάδα απεργίας πείνας, αντιμετωπίζοντας επιπλοκές που μπορούν να επιφέρουν, όχι απλώς ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του, αλλά την ίδια την απώλεια της ζωής του, σύμφωνα με γνωματεύσεις των γιατρών της οικογένειάς του, καθώς και εκείνων των φυλακών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Νεολαία Συνασπισμού συμμετέχει στην ημέρα δράσης για την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου και τη συναυλία αλληλεγγύης στα Προπύλαια, απόψε στις 8μμ, συμπαρατασσόμενη με το κίνημα αλληλεγγύης που δραστηριοποιείται ήδη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ζητάμε την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, όπως το κάνουν ήδη οργανώσεις και κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: