Μαΐου 23, 2009

Παλιά τους τέχνη κόσκινο! - Καταγγελία της Νεολαίας Συνασπισμού Μυτιλήνης

Μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, επικαλούμενα την ιδιότητα της οργανωτικής επιτροπής πολιτιστικής εβδομάδας 2009, με τις γνωστές παρακρατικές πρακτικές τους, προσπάθησαν να φιμώσουν τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Έτσι επιτέθηκαν φραστικά, τραμπούκισαν και απείλησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου το πρωί της Παρασκευής 22 Μαίου εμποδίζοντας το στήσιμο του προεκλογικού περιπτέρου στην πλ. Σαπφούς με πρόσχημα την πολιτιστική εβδομάδα. Συγκεκριμένα ειπώθηκε το εξής πρωτάκουστο “Το πολιτικό σας κόμμα χαλάει την εικόνα της πολιτιστικής”.

Δεν θα μπορούσαν βέβαια να ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω τα μέλη της οργανωτικής, παρά για την εικόνα, μιας και η ουσία έχει χαθεί προ πολλού, με την πολιτιστική εβδομάδα να έχει μετατραπεί σε μαγαζάκι συγκεκριμένης παράταξης και συμφερόντων.

Καταγγέλουμε τις πρακτικές με τις οποίες έχει συνδεθεί η ιστορία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και όλους εκείνους που καθοδηγούν τις συμπεριφορές αυτές. Οι ευθύνες αγγίζουν όσους θέλουν να βάλουν στο περιθώριο την “ενοχλητική”, για τα σχέδια τους, αριστερά χρησιμοποιόντας αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο.

Το επεισόδιο αυτό δεν είναι μεμονωμένο, ούτε πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Είναι ακόμα μια ένδειξη για το πώς εννοούν οι δυνάμεις της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ τη δημοκρατία και τη συμμετοχή στα κοινά.

Δεν διαπραγματευόμαστε, σε καμία περίπτωση το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση και δράση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: