Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων για την προάσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, έχουν δείξει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι οι ενωτικοί αγώνες του φοιτητικού κινήματος, μαζί με τα συνδικάτα των πανεπιστημιακών, μπορούν να πετύχουν νίκες ενάντια στην πολιτική απορύθμισης της εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την κατάρρευση της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Η ΠΟΣΔΕΠ, υπό την ηγεσία της «Συσπείρωσης» , στάθηκε στο πλευρό των φοιτητών, αποτέλεσε αγωνιστικό κομμάτι του πανεκπαιδευτικού κινήματος, τη στιγμή που η υποτελής στην κυβέρνηση μερίδα των καθηγητών («Πρωτοβουλία των 1000») συναντιόταν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων με την τότε Υπουργό Παιδείας Γιαννάκου.
Στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, η επιλογή της ΑΡΜΕ, στην οποία συμμετέχουν και μέλη του Συνασπισμού, να συμμαχήσει με τις δυνάμεις του συναινετικού δικομματισμού, επί της ουσίας λειτουργεί προς όφελος της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, σκοπός των οποίων είναι η διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, μέσω της περαιτέρω προσαρμογής του στις επιταγές των επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή, η στάση αυτή συγκεκριμένων στελεχών του Συνασπισμού, προξενεί τεράστια ζημιά στην αξιοπιστία και τη ριζοσπαστική φυσιογνωμία του κόμματος, που όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και καθηγητών. Οι ενέργειές τους δε να χρησιμοποιήσουν πλειοψηφικό σύστημα σε διάφορους συλλόγους, αλλά και να καταψηφίσουν το ψήφισμα για τη διεξαγωγή των εκλογών των συνέδρων με βάση το σύστημα της απλής αναλογικής, πλήττει το δημοκρατικό χαρακτήρα των ίδιων των εκλογών.
Ως Νεολαία Συνασπισμού, εκφράζουμε την πολιτική μας αποδοκιμασία στη στάση αυτή των εν λόγω στελεχών του Συνασπισμού και δηλώνουμε την αμέριστη αλλαλεγγύη μας στις δυνάμεις της «Συσπείρωσης». Ειμαστε σίγουροι ότι το πανεκπαιδευτικό κίνημα θα βρει ξανά το βηματισμό του για την αγωνιστική του ανασύνταξη, κόντρα στις δυνάμεις της συναίνεσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου